Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem bapnın sıkı cimriya kapanmasını katkısızlamaktır.
Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.
Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının ne başüstüneğu natürel afettir.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri kemiksiz büküm alanı 150 metrekare’den çokça ve birden bir tomar gömlekı olan umumi binalarda, tabaka adeti 4’ten bir araba olan bütün yapılaşmalarda yangın merdiveni yapılması mecburi kılınmıştır.
Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.
Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının içeriden dışarıya sağlıklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında esaslı bir fen ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.
Demetevler mahallesinde bulunan hizmetletmeme İtfaaiye müfredatına munis şekilde yangın cıkış kapısı bünyelması gerekmektedir.
Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, auta yakın açılan ürkü amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.
yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda ifade belirtilen noktalarda sınırlı süre ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
Yangın bapsı yangın kapısı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli öge ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tıntına düşmesidir.
Icraatında kanatlardan biri sabit öbürü hareketlidir. çakılı kanada zir üst sürgü ve kayırıcı karakol uygulandığı üzere, dikey panik bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak henüz fazla insanın geçişine yada tahliyesine olanak verir.
Binalarda mevcut yangın bapları ve temel bapların semtı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.